Header Color:
Main Color:
Footer Color:
Layout Style:
  • Wide
  • Boxed
januar 18, 2022 You are here : Om  >  Christiansbro
Klik på + tegnet eller overskrift for visning af indholdet
Collapse All Expand All

Bænkene blev indviet i august 2005.
Her finder du et link til indvielsen af vores smukke bænke. Klik her
 

Enhjørningens Gård, Løvens Gård og Elefantens Gård er opført på den tidligere B&W grund på Christianshavn. Området ligger mellem Knippelsbro og Christianshavns Kanal der efter en konkurrence udskrevet blandt områdets beboere, har fået navnet Christiansbro.

Helhedsplanen for området er udarbejdet af den store danske arkitekt Henning Larsen. En del af Christiansbro er udlagt til erhverv og her ligger bla. Nordeas nye hovedsæde. Den del af grunden, som ligger mellem Christians kirken og kanalen, er blevet til beboelse, i 3 eksklusive bebyggelser Enhjørningens Gård, Løvens Gård og Elefantens Gård. Enhjørningens Gård er tegnet af Arkitektgruppen Aarhus. Løvens Gård er tegnet af Vilhelm Lauritzen A/S Arkitekter PAR og Elefantens Gård er tegnet af Mangor & Nagel Arkitektfirma A/S.

Christiansbro ligger lige ud til kanalen i den nye, eksklusive del af Christianshavn. I alt er der opført knap 300 lejligheder i Enhjørningens Gård, Løvens Gård og Elefantens Gård.
Navnene er taget efter stedets gamle bastioner. Byggerierne er i fir til fem etager med penthouse-lejligheder på toppen.

Lejlighederne på Christiansbro opfylder det hele. Fra altanen er der udsigt over det halve København, og uden for klukker Christianshavns kanaler forbi. Og så ligger Strøget og hovedstadens mange kulturtilbud i gåafstand.

Da første spadestik til Enhjørningens Gård blev taget, var halvdelen af de attraktive ejerlejligheder allerede solgt.
Jørgen Villadsen har i 3 tidligere udgaver af Jomfruposten skrevet nogle endog meget interessante artikler om området Christiansbro.
Artiklerne er samlet i ét dokument som kan læses ved at klikke her:  Det historiske hjørne - Enhjørningens Gård

Anders Buch Kristensen fra Løvens Gård har også skrevet en interessant historie om vores område. Du finder hans beretning ved at klikke her: Det historiske hjørne - Løvens Gård